Droomt u van Afrika? Wij begrijpen dat

SERENGETI NATIONAL PARK

TANZANIA

Het Serengeti National Park in Tanzania is zeker een van de beroemdste wildparken ter wereld. De intense schoonheid van de Serengeti vlakte, de flora en fauna plus de ecologische waarde van het park zijn ongeëvenaard. Met ruim 3 miljoen dieren en 35 verschillende dierensoorten herbergt het park de meeste dieren van alle wildparken.

 

Net als in het Kruger Park tref je hier ook de ‘Big Five’ aan; leeuwen, neushoorns, jachtluipaarden, olifanten en kafferbuffels hebben het gebied tot hun thuis gemaakt. Naast de grote hoeveelheid wilde dieren heb je ook 500 verschillende soorten vogels, een must voor de ware vogelliefhebber om te zien.

 

Het park is misschien niet het grootste park, maar het is wel het oudste en meest ecologisch gevarieerde, met veel graslanden, moerassen, heuvels en bosgronden. Het meet 14,750 km2 in omvang en de hoogtes van het park variëren tussen 950 – 1850 meter.

 

In de regio Dodoma tot en met Babati vind je een serie grotten met rotsschilderingen genaamd de Kondoa Irangi Rock Paintings. Ze staan inmiddels sinds 2006 ze op de lijst van het Werelderfgoed. De oudste rotsschilderingen zouden 20,000-30,000 jaar oud zijn, al denken sommige mensen dat ze nog ouder zijn. De rotsschilderingen werden gevonden in grotten en liggen verspreid over 150 plaatsen in een regio van 2,336 km2. De schilderingen bestaan uit mensen, dieren en jacht scènes.

 

Het park ligt naast de Maasai Mara Game Reserve in Kenia van waaruit elk jaar de Grote Trek plaats vindt naar het zuidoosten van de Serengeti. Deze zeer indrukwekkende en oeroude gebeurtenis is zo uniek dat er speciaal safari’s voor worden georganiseerd om het te kunnen zien.

 

Gnoes, zebra’s, antilopes en gazelles beginnen van het ene op het andere moment ineens te rennen en zetten alles op alles in hun zoektocht naar water. Dit is het moment dat de Grote Trek begint. Velen zullen de lange reis met de dood moeten bekopen, want in hun kielzog liggen leeuwen, jachtluipaarden, hyena’s, luipaarden, wilde honden en krokodillen op de loer. Vooral jonge en zwakke dieren zullen het eindstation niet halen.

 

Een zeer gevaarlijke hindernis vormt de oversteek over de Mara rivier. Door de regenval is het water intussen erg ruw geworden en het kost de dieren erg veel moeite om naar de andere oever te zwemmen. Daarnaast, het moet rap gebeuren, heel erg rap, want overal liggen de krokodillen verstopt, wachtend op een hulpeloos of ongelukkig dier.

 

Serengeti Simba Lodge

Romantiek in een tent, zo kunt u de Serengeti Simba Lodge beschrijven. Wie op zoek is naar een stukje ouderwetse Hollywood glamour en een flinke dosis luxe, komt uiteindelijk hier terecht.

 

 

 

De angst is groot bij de kuddes, want ze weten maar al te goed wie er op hen wacht, maar diep binnenin hen zit een oerdrift en deze oerdrift drijft ze keihard verder. Ze moeten wel, of ze het nu wel willen of niet.

 

Wanneer de Grote Trek precies op gang komt weet niemand want alles hangt af van de eerste regenval, maar zeker is dat ergens tussen juni en oktober de dieren ineens gaan sprinten. Als dat eenmaal gebeurt is de grootste migratie binnen de dierenwereld een feit en dreunt de grond letterlijk onder je voeten. Het is werkelijk een fenomenaal gezicht.

 

In november volgt weer en nieuwe trektocht, maar ditmaal gaat het weer terug naar de Ngorongoro krater. Weer loert er gevaar op de weg en weer zullen veel dieren het niet overleven.

 

Ze zeggen dat er na regen zonneschijn komt, maar in het Serengeti National Park komt de bloei na de regen. Wat eens een dorre vlakte was is nu weer veranderd in een oase van groene begroeiing en exotische bloemen. Het is net alsof God de poorten naar het paradijs weer heeft geopend.

 

Een uitgelezen tijdstip om het park te zien vanuit de lucht en dat kan! Voor de ‘daredevils’ worden er Hot air ballon safari’s georganiseerd. Ben je niet zo moedig? Dan worden er gelukkig ook wandelsafari’s gehouden. Verder heb je game drives, bush lunches en bush diners en kun je een bezoek brengen aan de rotstekeningen van de San stam.

 

OVERNACHTING

 

Als je eenmaal het besluit hebt genomen om het Serengeti National Park te bezoeken, dan gaat u op zoek naar beschikbare accommodatie en die hebben ze meer dan genoeg in het park, en hoe!

 

Sayari Camp Serengeti

De Sayari Camp Serengeti ligt in het afgelegen noordelijke gebied van de Serengeti. Het staat bekend als een van de mooiste tentenkampen in de Serengeti. De lokatie is uniek, de faciliteiten laten niets te wensen over en het ademt een intieme sfeer uit.

RONDREIZEN

WERELD VAN DE SAVANNE

 

AFBEELDINGEN

 

MADE WITH WERELD VAN DE SAVANNE © 2017 ALL RIGHTS RESERVED