Droomt u van Afrika? Wij begrijpen dat

De Masai Mara National Reserve is met recht het ‘juweel in de kroon’ van alle parken in Afrika. Vernoemd naar het Masai volk en de Masai rivier die door het gebied heen stroomt wordt u hier getrakteerd op uitgestrekte velden, de savanne en uiteraard het Masai volk dat hier leeft.

 

Elk jaar tussen juli – oktober voltrekt zich in Tanzania een massale trektocht die door de Serengeti gaat. Dit is enorm spectaculair om te zien. Gnoes vormen de grootste groep dieren, maar ook andere dieren voegen zich erbij en trekken mee in hun zoektocht naar water. Het wordt een gevaarlijke trektocht en veel dieren zullen het dan ook niet overleven.

 

U treft hier het grootste aantal diersoorten aan waar dan ook. Gnoes, zebra, luipaarden, jachtluipaarden, olifanten, antilope, gazelle, jakhals, zwarte neushoorn, impala, nijlpaarden en kafferbuffels om een aantal op te noemen, leven dagelijks naast elkaar. Voor jachtdieren is het hier een oase, zeker wanneer de grote trek begint.

Overal ligt er gevaar op de loer. Als het niet de leeuwen, jachtluipaarden, hyena’s en luipaarden zijn, dan zijn het wel de krokodillen die geduldig in het water wachten op een wildebeest in de buurt van zijn sterke kaken komt.

 

De Mara rivier is op het moment van de overtocht weerbarstig vanwege de zware regenval, maar is dat niet juist waar de dieren op af zijn gekomen, op zoek naar de verlossende regen? Desalniettemin kan het niet alleen een hele klus voor de dieren zijn om de rivier over te steken, het is ook nog levensgevaarlijk. Letterlijk.

 

De angst is groot onder de kuddes, want zij weten wat er zich schuilhoudt onder het wateroppervlakte. De krokodillen kunnen hun geluk echter niet op. Een wildebeest of een zebra is een smakelijke en welkome hap voor deze hongerige roofdieren.

 

Als de trektocht voorbij is kunnen de dieren eindelijk weer uitrusten van de zware reis. Ze kunnen hun buik weer vullen met het heerlijke verse gras, zolang het duurt, want op een dag zal het hier ook weer op zijn en dan begint de zware reis terug, weer met dezelfde obstakels en gevaren. Dit is met recht de cirkel van het leven.

 

Niet voor niets is dit een van de meest populaire reservaten van Afrika. De Masai Mara National Reserve is 1,510 vierkante km groot en ligt 1,500 – 2,170 meter boven de zeespiegel. Voor 95 verschillende diersoorten en maar liefst 570 vogelsoorten is dit ‘thuis’.

Ze leven in een gebied met eindeloze vlaktes, glooiende heuvels en grasland. Acaciabossen liggen verspreid over die eindeloze vlaktes en her en der vindt u dichte struikgewassen. Dit is met recht een paradijs op aarde voor dieren en gelukkig mogen wij er soms even van meegenieten!

 

 

TIPS!

 

Er is genoeg te doen. U kunt een bezoek brengen aan een Masai dorp, of een big cat safari maken. Misschien vindt u het wel leuk om in een hete lucht ballon over de uitgestrekte velden te vliegen en de dieren vanaf een heel ander perspectief te zien. Bezoek eens een weeshuis voor olifanten en voer giraffen.

 

Hot Air Balloon Masai Mara Booking Agency

Hot Air Balloon Masai Mara Booking Agency is een onafhankelijke booking maatschappij. Bent u op zoek naar de goedkoopste hot air balloon ervaringen? Dan bent u bij hen aan het juist adres.

David Sheldrick Wildlife Trust

De David Sheldrick Wildlife Trust is zeker een bezoek waard. De stichting houdt zich bezig met het opvangen van verweesde olifanten die dan op den duur weer terug worden gezet in het wild. Ook doen ze veel om de zwaar bedreigde zwarte neushoorn te beschermen.

ACCOMODATIE

 

Governers’ Ilmoran Camp *****

Governers’ Ilmoran Camp bevindt zich in Masai Mara en ligt op 5,2 km van Musiara Gate en binnen 52 km afstand van Oloololo-ingang en Olare Orok Conservancy. Verder ligt het Enonkishu Conservancy op 44,3 km afstand. Hier kunt u, voor het ouderwetse ‘safarigevoel’, logeren in heuse safari tenten. De tenten zijn allen zeer luxueus en voorzien van alle denkbare faciliteiten.

RONDREIZEN

MASAI MARA NATIONAL RESERVE

KENIA

Fig Tree Camp

Alle ruime tenten en lodges in het Fig Tree Camp hebben een eigen badkamer. U kunt genieten van de speciale Champagne Bush Diners onder het maanlicht, van een nachtelijke game drive en een barbecue op de Mara vlakte. Er zijn ook 2 bars, die de perfecte locatie bieden om wat te drinken.

 

U kunt ook een van de dagelijkse ballonvluchten boeken. De ligstoelen bij het zwembad zijn perfect om heerlijk ontspannen te zonnen. Er zijn een medische kliniek en een vaste verpleegkundige aanwezig op het terrein. Lake Victoria ligt 192 km verderop. Nairobi bevindt zich op 240 km afstand en de accommodatie kan op verzoek een pendeldienst van en naar de luchthaven voor u regelen.

 

Wilt u een bezoek brengen aan de Masai Mara Reserve, trek er dan een dag of vijf voor uit, want deze zult u beslist nodig hebben om alles te kunnen bezichtigen.

WERELD VAN DE SAVANNE

 

AFBEELDINGEN

 

MADE WITH WERELD VAN DE SAVANNE © 2017 ALL RIGHTS RESERVED