Droomt u van Afrika? Wij begrijpen dat

KRUGER NATIONAL PARK ZUID-AFRIKA

Kruger National Park is het oudste wildpark in Afrika. Inmiddels uitgegroeid tot een park van 2 miljoen hectare kunnen we tevens vaststellen dat het ook een van de grootste wildparken is. Het ligt in de provincies van Limpopo en Mpumalanga in het noorden van Zuid-Afrika, ten weste van Mozambique en ten zuiden van Zimbabwe.

 

Het landschap is redelijk vlak met af en toe glooiende heuvels. Het park kent een diversiteit aan natuur en heeft maar liefst zes ecosystemen. Er komen 336 boomsoorten voor waaronder; rozijnenbossen, jakhalsbesbomen, gewone koraalbomen, koortsbomen, waaierpalmen, worstbomen, gewone vijgenbomen, baobabs, Delagoa doornbomen, marula’s rode boswilgen, nataal-mahonie en rondbladige teaks.

 

Het park is onderverdeeld in vier gebieden met afgeschermde rustplaatsen. Het is verboden om buiten deze rustplaatsen uit de auto te stappen of elders te kamperen vanwege het zeer reële gevaar dat u door een wilde dier gegrepen wordt.

Iedere regio kent zijn eigen bijzonderheden waardoor het voor de bezoeker makkelijk is om een gebied te bezoeken dat past binnen zijn of haar wensenpatroon.

 

CENTRAL KRUGER PARK

 

In deze regio woont de grootste populatie leeuwen, zo’n 30%. Grote groepen antilopes, zebra’s, gnoes en kafferbuffels leven hier vanwege het welig groeiende gras en de vele bomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u hier grote groepen luipaarden, hyena’s en jachtluipaarden tegenkomt. Hierdoor is deze regio uitermate in trek bij toeristen.

 

NOORDELIJKE REGIO KRUGER PARK

 

Ondanks de hitte en droogte van dit gebied tref je hier toch maar liefst vijf rivieren aan; De Lebata, Olifant, Timbavati, N’Wanetsi en Luvuvhu. 60% van de Kruger Park nijlpaarden leven in de De Lebata en Olifanten rivier. Deze rivieren zijn zwaar verontreinigt. De oorzaak hiervan zijn de industriële gebieden, dorpen en nederzettingen die allen aan de oevers van deze rivieren te vinden zijn. Vegetatie bestaat uit o.a. mopane – nyala, de tamboti en de wilde vijgenboom.

 

ZUIDELIJKE REGIO KRUGER PARK

 

Hier stroomt de Krokodil rivier in het zuiden en de Sabie Rivier in het noorden. Grenzend aan Mozambique vind u de Lebombo Bergen. Verder heeft u hier ook het hoogste punt van het Kruger Park, Khandzalive. Deze regio is waar u de witte neushoorn aantreft. Verder treft u hier erg veel wild aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOGE NOORDELIJKE KRUGER PARK

 

De natuur in dit gedeelte van het Kruger Park is spectaculair en net weer anders dan in de andere gebieden. Het park heeft dit aan de Luvuvhu en de Limpopo rivieren te danken. De plek waar deze twee rivieren elkaar kruisen heet de Crooks Corner. Het kreeg deze naam dankzij de stropers en voortvluchtigen die simpelweg hier de rivier overstaken naar Zuid-Afrika en Mozambique waardoor ze uit handen bleven van de autoriteiten.

 

U treft hier zeldzame vogels aan en ook de wilde hond en de witkeelmeerkat hebben het hier prima naar hun zin. Verder treft u hier tropische vissen aan die u nergens anders in Zuid-Afrika aantreft.

 

EXCURSIES

 

U kunt met eigen vervoer door het park reizen, maar u kunt er ook voor kiezen om met een gids op stap te gaan. Er is meer dan genoeg te doen en vooral veel te zien in het Kruger Park. Sowieso staat het Kruger Park erom bekend dat u juist hier de 'Grote Vijf' kunt aantreffen, te weten; leeuwen, kafferbuffels, jachtluipaarden, neushoorns en olifanten. Verder kunt u een wandel safari maken, een groot wild safari, of met een groep van 5 auto's een 500 km lange tocht maken over de Lebombo Overland Trail.

 

ACCOMMODATIES

 

Verder kunt u overnachten op verschillende manieren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om te verblijven in de door de regering aangeboden standaard rustplaatsen, maar als u meer geld te besteden heeft kunt u ook in luxueuze Game Lodges logeren, zoals de Sabi Sabi Game Reserve, de Timbavati Game Reserve, de Sabi Sand Pirvate Game Reserve en de Thornybush Nature Reserve. Hier zult u echt in de watten wordEN gelegd.

 

 

 

 

 

 

 

WERELD VAN DE SAVANNE

 

AFBEELDINGEN

 

MADE WITH WERELD VAN DE SAVANNE © 2017 ALL RIGHTS RESERVED