Droomt u van Afrika? Wij begrijpen dat

KENIA

Kenia is een land met een rijke cultuur, een boeiende geschiedenis en een aantal bijzondere volksstammen. Het land is daarom niet voor niets over de jaren heen een toeristische trekpleister geworden.

 

Kenia heeft een oppervlakte van 582.646 km2 groot. 13.4000 km2 daarvan bestaat uit water. Het landschap is enorm divers, je vindt alle soorten ecosystemen binnen zijn grenzen en dat maakt het zo aantrekkelijk. Wie niet alleen op zoek is naar avontuur, maar ook volop wil genieten van God’s wonderbaarlijke planeet moet beslist naar Kenia.

 

Hier vind je al de verschillende soorten ecologische wonderen die Afrika te bieden heeft in één land. Prachtige regenwouden, hoge bergen, savannevlaktes, valleien, oeroude volksstammen, wilde dieren en de meest schitterende stranden en helderblauwe zeeën maken dit land tot een waar paradijs. Kenia is zonder meer een wonderschoon land, en Hollywood had dat jaren geleden al heel goed door.

 

KENIA EN HOLLYWOOD

 

Kenia en Hollywood hebben een lange geschiedenis samen. Films zoals King Solomons Mines, Mogambo en the Snow’s of Kilimanjaro werden daar opgenomen. In 1986 werd Karen Blixen’s boek Out of Africa daar gefilmd met Robert Redford en Meryl Streep in de hoofdrol. De BBC bezweek ook voor de schoonheid van Kenia en filmde er hun populaire natuurserie Big Cat Diary in de Maasai Mara Game Reserve.

 

Hollywood en uiteindelijk ook de BBC bleken uiteindelijk de beste reclame te zijn voor Kenia. Niet dat er nooit iemand heen ging, maar de films en documentaires hebben het land dichterbij de mens gebracht. Ze raakten gefascineerd door de schitterende beelden en wilden het land met eigen ogen zien. Feit is. wie eenmaal Kenia heeft ervaren vergeet het land nooit meer.

 

 

INTERESSANTE WETENSWAARDIGHEDEN

 

 •     In het Swahili wordt de Republiek van Kenia uitgesproken als Jamhuri y Kenya
 •     De geschiedenis van de naam Kenia is vermoedelijk afkomstig uit het Hebreeuws
 •     Kenia is beroemd om zijn bijzondere kledingstuk, de Khanzu
 •     Kenia is een van de groenste landen ter wereld vanwege zijn vele prachtige bossen
 •     Kenia is bijna net zo groot als Texas
 •     Mannen moeten een bruidsschat van 10 koeien betalen aan de familie van de bruid
 •     De Giraffe Manor Hotel in Nairobi wordt omringd door giraffen die regelmatig hun hoofd door de ramen steken om de gasten te begroeten
 •     Het is tijdens de huwelijksceremonie van de Masai stam de gewoonte dat de vader op zijn dochter spuugt
 •     Er worden 69 verschillende talen gesproken in Kenia
 •     Kenia is vernoemd naar de hoogste berg in het land, Mount Kenya die 5,199 meter hoog is
 •     De snelste sprinters ter wereld komen uit Kenia
 •     Naast de koffieteelt is de grootste bron van inkomsten in Kenia het toerisme

 

 

KORTE GESCHIEDENIS

 

Kenia is een staat in Oost-Afrika. Het land grenst aan Ethiopië, Somalië, Tanzania, Oeganda, Zuid-Soedan en de Indische Oceaan. Kenia is in het verleden door verschillende landen bezet geweest.

 

In de 8 eeuw kwamen eerst de Arabieren. Zij werden in 1447 verdreven door de Portugezen, maar de Arabieren lieten dit niet over hun kant gaan en al gingen er heel wat jaren over heen, in 1770 pakten zij het land mooi weer terug. Lang zouden ze er echter niet van kunnen genieten, want in 1885 werd het land wederom van ze afgepakt. Ditmaal veroverden de Duitsers het gebied. Het zou hen evenwel net zo vergaan als de Arabieren en de Portugezen, want in 1880 kwamen de Britten en kwam het land onder Britse bestuur te staan. In 1952 kwamen de Kenianen in opstand tegen de Britten en uiteindelijk na jaren van onrust kreeg het land in 1964 haar onafhankelijkheid terug.

 

Kenia’s huidige president is Uhurur Kenyatta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 

Maasai Mara National Reserve

Het bekendste natuurreservaat van Kenia ligt tegen de grens van Tanzania aan en is het brandpunt van de grootste wilde dieren migratie ter wereld. De Maasai Masa National Reserve ziet elk jaar hoe zo’n 1,5 miljoen gnoes, zebra’s, antilopes en gazelle’s zich verzamelen en aan een gevaarlijke trektocht beginnen die pas zal eindigen als ze eenmaal de Mara rivier hebben overgestoken.

 

Regen en water zijn de drijfveer voor deze trektochten. De droogte drijft de dieren naar de groene weiden van de Serengeti. Wanneer dit precies gebeurt is niet precies vast te stellen, het geheel is afhankelijk van de regenval. Vaststaat dat de trektocht in ieder geval ergens tussen juni en oktober zal plaatsvinden.

 

Dit is zo uniek en zo indrukwekkend dat er safari’s georganiseerd worden om het schouwspel te kunnen zien. Om dit fenomenale gebeuren het beste te zien wordt men aangeraden om een luchtballonvaart te boeken, al kunnen wij ons heel goed voorstellen dat dit type vervoer niet iedereen zal bekoren. Voor meer informatie over de Maasai Mara Game Reserve, klik hier

 

African Fund For Endangered Wildlife

De African Fund For Endangered Wildlife is ook bekend als het Giraffe Centre. Het werd in 1979 opgericht door Betty Melville, bij velen bekend als ‘ the Giraffe Lady’. Betty was geraakt door de intrieste leefomstandigheden van de Rothschild giraffen die grote delen van hun habitat kwijt waren geraakt door de veel gedwongen volksverhuizingen in West-Kenia. Hierdoor waren er nog maar 130 wilde giraffes te vinden in dit gebied.

 

De stichting legt zich toe op het fokken van giraffen om zodoende hun aantallen weer te vergroten. Daarnaast bieden zij onderwijs aan schoolkinderen. De stichting is afhankelijk van giften, entreekosten en de verkoop van producten. U kunt meer lezen over de African Fund For Endangered Wildlife hier

 

Ol Pejeta Conservancy

Net als andere stichtingen heeft Ol Pejeta Conservancy ook een missie, het beschermen en bewaren van de wilde dieren van Kenia, een veilig onderkomen creëren voor apen en inkomsten verwerven door middel van toerisme. Het geld dat verdiend wordt aan de toeristen wordt weer gebruikt voor de stichting.

 

Dit kan op een aantal manieren, je kunt dagtrips maken of je kunt een aantal dagen doorbrengen op het reservaat. Overnachten kan op verschillende manieren en in verschillende prijsklassen, van eenvoudig tot luxueus. Zo heeft Ol Pejeta vijf campingsites waar je in gewone tenten die allen rondom een kampvuur zijn gebouwd, optimaal kunt genieten van de geweldige natuur.

 

Nog een manier van kamperen, maar dan met meer comfort, is de Porini Rhino Camp. Deze camping ligt verscholen in een vallei dat redelijk afgezonderd ligt. De tenten zijn voorzien van toiletten, douches en super leuk, safari douches!

 

De gidsen van Ol Pejeta zijn alleen privé te boeken. Ze kennen het 90.000 hectare grondgebied als geen ander. Zo weten ze welke routes je het beste kunt nemen en waar je de meeste kans hebt om wilde dieren te zien.

 

De zwaar bedreigde zwarte neushoorn heeft een veilig onderkomen gekregen bij Ol Pejata. De stichting doet alles wat het kan om dit kwetsbare dier te beschermen en dankzij de samenwerking en inzet van andere gelijksoortige organisaties is de zwarte neushoorn populatie opgelopen tot 5000, maar u zult wel begrijpen dat dit nog lang niet genoeg is. In het park zelf leven er 115 zwarte neushoorns, en daarmee hebben zij de grootste populatie in Oost-Afrika.

Voor meer informatie over Ol Pejeta Conservandy, klik hier

 

Nog een manier van kamperen, maar dan met meer comfort, is de Porini Rhino Camp. Deze camping ligt verscholen in een vallei dat redelijk afgezonderd ligt. De tenten zijn voorzien van toiletten, douches en super leuk, safari douches!

 

De gidsen van Ol Pejeta zijn alleen privé te boeken. Ze kennen het 90.000 hectare grondgebied als geen ander. Zo weten ze welke routes je het beste kunt nemen en waar je de meeste kans hebt om wilde dieren te zien.

 

De zwaar bedreigde zwarte neushoorn heeft een veilig onderkomen gekregen bij Ol Pejata. De stichting doet alles wat het kan om dit kwetsbare dier te beschermen en dankzij de samenwerking en inzet van andere gelijksoortige organisaties is de zwarte neushoorn populatie opgelopen tot 5000, maar u zult wel begrijpen dat dit nog lang niet genoeg is. In het park zelf leven er 115 zwarte neushoorns, en daarmee hebben zij de grootste populatie in Oost-Afrika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karura Forest

Karura Forest  is een bos in de buitenwijken van Nairobi. Met zijn 1.063 hectare is het tevens ook het grootste drie bossen van Nairobi. De andere twee zijn het Ngong Fores en het Ololua Forest.

 

Het bos wordt beheerd door het Kenya Forest Service, tezamen met het Friends of Karura Forest Community Forest Association. Je komt hier een variëteit aan wilde dieren tegen zoals Galago’s, bos-zwijn, geneta, duiker, bos-bok, dikdiks, stekelvarkens en de vleerhond.

 

Bezoekers kunnen wandelen door bamboebossen, moerasgebieden, grotten en uitrusten bij  een prachtige waterval. Voor de liefhebbers, er is ook een oude kerk die je kunt bezichtigen. Wil je het park fietsend verkennen, ook dat kan. Fietsen kunnen gehuurd worden om langs aangegeven fietspaden te rijden.

 

The David Sheldrick Wildlife Trust

The David Sheldrick Wildlife Trust staat wereldwijd bekend om zijn succesvolle reddingsprogramma’s van olifanten en neushoorns. Het Orphans’ Project redt baby olifanten en neushoorns wiens moeders zijn gedood door stropers, voedt ze op en zet ze op een gegeven moment weer terug in het wild. Tot op heden hebben ze 150 olifant-weesjes handmatig opgevoed en weer in het wild teruggezet.

 

U kunt een overzicht met betrouwbare reisbureaus’s vinden op onze site. Wij willen graag reisbureau Relik.nl bij u onder de aandacht brengen. Dit reisbureau verzorgt vakanties aan de kust van Kenia. Ze scoren erg hoog in de peilingen, echt de moeite waard dus.

 

 

 

 

 

 

 

 

             © NINARA

Tenzing Travel - Kenia

WERELD VAN DE SAVANNE

 

AFBEELDINGEN

 

MADE WITH WERELD VAN DE SAVANNE © 2017 ALL RIGHTS RESERVED