Droomt u van Afrika? Wij begrijpen dat

ETOSHA NATIONAL PARK NAMIBIE

De Etosha National Park ligt in het noordwesten van Namibië. De omvang van het reservaat is 22,270 km2  en dankt zijn naam aan de Etosha pan, een enorme zoutvlakte dat bijna geheel in het park zelf is gesitueerd. De zoutvlakte meet 4,760 km2 en neemt 23% van de totale oppervlakte van het reservaat in beslag.

 

Het park werd opgericht door Dr. Friedrich von Lindequist, de toenmalige Gouverneur van de Duitstalige Zuid-West Afrika. De naam van het park is afgeleid van het woord Oshindonga, Grote Witte Plaats, wat refereert aan de Etosha pan. Het reservaat heeft nog meerdere namen, zoals Khubus, wat geheel kale witte plaats met veel stof betekent en Chums, wat weer refereert aan het geluid van wandelende blote voeten over het zout.

 

Over de jaren heen zijn de grenzen van het park meerdere malen aangepast, maar daar kwam eindelijk een eind aan toen de Odendaal Commissie, vernoemd naar Frans Hendrik Odendaal, een Afrikaanse politicus, een besluit maakte dat de grenzen per 1970 niet meer mochten worden veranderd.

 

De Odendaal Commissie werd aangewezen als hoofd van de ‘Commission of Enquiry into South-West Africa Affairs’. Het Odendaal Rapport bevatte een aantal aanbevelingen voor het toekennen van stukken land bestemd voor de ‘aparte ontwikkelingen’ van de verschillende etnische stammen in Zuid-West Afrika.

 

Ook al is de Etosha pan heel bijzonder, u kunt het zelfs zien vanuit de ruimte, heeft het Etosha National Park nog meer voor de geïnteresseerde bezoeker in petto. Het land is erg divers met veel woestijn-, semi-woestijn- en savanne gebieden. De Mopani boom komt met een verspreidingspercentage van gemiddeld 80% het meest voor, maar ook kameeldoorn, acacia, Terminalia en de Tamboti boom sieren het landschap. Dankzij de diversiteit aan vegetatie is de diversiteit aan wilde dieren behoorlijk groot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Dolomite hills worden Ondundozonananandana genoemd, wat betekent ‘plek waar een jonge jongen zijn vee verzorgde en nooit meer terug keerde’. De naam wijst vermoedelijk op de aanwezigheid van roofdieren IN DE OMGEVING, zoals de luipaard. Deze heuvels liggen aan de zuidelijke grens van het park. Bergzebra’s leven in het westelijke gedeelte van de Etosha National Park in de daar aanwezige heuvels. Dit is overigens ook de enige plek in het hele park waar u ze aantreft.

 

 

OVERNACHTEN

 

Er bevinden zich sowieso vier kampen in het reservaat; Okaukuejo Camp, Olifantsrus Camp, Halali Camp en Namutoni Camp. Wilt u nog dieper het park ingaan dan kunt u in de exclusievere Dolomite Camp en Onkoshi Camp hotels blijven. Deze hotels bieden tevens ook safaris aan.

 

 

RONDREIZEN

 

 

WERELD VAN DE SAVANNE

 

AFBEELDINGEN

 

MADE WITH WERELD VAN DE SAVANNE © 2017 ALL RIGHTS RESERVED