Droomt u van Afrika? Wij begrijpen dat

BWINDI IMPENETRABLE NATIONAL PARK OEGANDA

De naam zegt het al, dit is niet alleen een schitterend park, maar het is tevens ook een zeer moeilijk toegankelijk park. Het hele gebied bestaat namelijk voornamelijk uit steile bergen en dichte begroeide regenwouden waardoor het praktisch alleen lopend te bezichtigen is.

 

De grootste trekpleister en tevens ook de voornaamste reden waarom toeristen het park graag bezoeken zijn voornamelijk de zeldzame berggorilla’s. Het is bij uitstek een geweldig kans om deze uitzonderlijke dieren te zien in hun natuurlijke omgeving en de ervaring is dat bij veel bezoekers de herinneringen nog lang blijven hangen.

 

Bwindi National Park ligt ten zuidwesten van Oeganda aan de rand van de Oost-Afrikaanse slenk, een riftvallei. De Oost-Afrikaanse slenk loopt van Syrië tot in Mozambique, een afstand van 6,400 km. De slenk varieert in breedte van 30-100 km en in diepte van een paar honderd tot een paar duizend meter.

Geologen noemen dit een rift, wat een andere benaming is voor een plek op aarde waar twee tektonische platen uit elkaar drijven.

 

Het park ligt aan de rand van de Albertine rif aan de grens van Congo en naast het Virunga National Park. Het hele park beslaat een gebied van 331 vierkante km en gezien de moeilijke bereikbaarheid worden mensen dientengevolge ook aangeraden om lichamelijk echt fit te zijn voordat ze aan een trektocht beginnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bwindi bestond uit 2 delen en werd in 1932, toen Oeganda nog tot het Britse Mandaat behoorde,  benoemd tot Crown Forest Reserves. Het noordelijk gedeelte heette Kayonza Crown Forest Reserve en de zuidelijke deel heette Kasatora Crown Forest Reserve. Beide parken werden op een gegeven moment samengevoegd en kregen als nieuwe naam mee ‘Impenetrable Central Crown Forest’.

 

Het park werd in 1964 een wildreservaat om de berggorilla’s te beschermen en er werden ook nog twee andere parken toegevoegd om het gebied nog groter te maken, bijna 331 vierkante km. Het kreeg wederom een nieuwe naam, de Impenetrable Central Forest Reserve.

 

In 1991 werden er nog twee parken toegevoegd, de Mgahinga Gorilla Reserve en de Rwenzori Mountains Reserve en kreeg het zijn huidige naam, de Bwindi Impenetrable National Park. Het park staat inmiddels onder het beheer van de Oegandese staat en ook op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege zijn ecologische belang.

 

Er wonen 120 verschillende soorten wilde dieren zoals olifanten, chimpansees, L’Hoëstmeerkatten, bosbokken en de Afrikaanse goudkat. Verder is het park een waar paradijs voor vogelliefhebbers want er leven maar liefst 348 soorten vogels. Ook de vlinderliefhebber komt aan zijn trekken met 200 vlindersoorten in het park.

 

Bwindi huisvest vier gorillafamilies die u kunt vinden in Buhoma, Nkuringo, Ruhija en Rushaga. Elke van deze gebieden heeft passende accommodatie voor gasten zodat u niet al te ver hoeft te trekken om ze te zien.

 

Voordat u de gorilla’s gaat opzoeken moet u zorgen voor een vergunning en deze is niet goedkoop, $ 600,-. Verder is het van belang dat u goed gekleed bent en in het bezit bent van een goede gezondheid. Dit houdt in, degelijk schoeisel, warme kleding en waterbestendige kleding. Zonnebrand crème en een zonnehoed zijn ook wenselijk. Zorg ook dat u genoeg water en snacks meeneemt want u zult veel energie verbranden tijdens de wandeling.

 

Wilt u graag met behulp van een kundige gids op zoek naar gorilla’s in hun natuurlijke habitat? Voor een lijst met goede en betrouwbare touroperators, klik hier

 

RONDREIZEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WERELD VAN DE SAVANNE

 

AFBEELDINGEN

 

MADE WITH WERELD VAN DE SAVANNE © 2017 ALL RIGHTS RESERVED